FERNANDO este denumirea comerciala a S.C. LEONARDO FEROGOB CONST S.R.L., persoana juridica cu sediul in Jud. Satu Mare, Agris, Str. Csury Balint, Nr. 201 C, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul nr. J30/626/2016, avand CUI RO36268552, numita in continuare FERNANDO.

Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului. Utilizarea acestui site implica acceptarea tacita a termenilor si a conditiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

In calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-ului www.fernando.ro, S.C. LEONARDO FEROGOB CONST S.R.L. isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate, Termenii si conditiile de folosire, fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Utilizatorul va avea acces permanent la termenii si conditiile pentru utilizarea serviciilor pentru a le putea consulta in orice moment. In cazul in care utilizatorul nu este de acord cu conditiile impuse, acesta trebuie sa inceteze folosirea serviciilor noastre.

Drepturi de autor

Continutul site-ului www.fernando.ro este proprietatea S.C. LEONARDO FEROGOB CONST S.R.L. FERNANDO garanteaza utilizatorului acces limitat pe site-ul www.fernando.ro, in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei FERNANDO fara acordul prealabil scris al acesteia.

Bazele de date, programe, elemente de grafica, sunt proprietatea S.C. LEONARDO FEROGOB CONST S.R.L., sau, dupa caz, a furnizorilor produselor oferite prin intermediul site-ului si este protejat de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

Copierea, stocarea, modificarea partiala sau in intregime a site-ului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare privind protectia drepturilor de autor. In calitate de utilizator, dumneavoastra sunteti pe deplin acord cu cele mai sus mentionate.

Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului fernando.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul fernando.ro, va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor fernando.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

Sesizari

In cazul in care observati ca am adus atingere in vreun fel asupra drepturilor de autor, produsele receptionate sunt contrafacute sau incalca drepturi la marca, va rugam sa ne comunicati acest lucru pe adresa de e-mail: office@fernando.ro. FERNANDO va raspunde sesizarii in maxim 2 zile lucratoare.

Preţ

Preţurile produselor afişate pe site-ul www.fernando.ro includ TVA (19%)

Politica de confidentialitate

Va invitam sa accesati, de asemenea, pagina Politica de confidentialitate care se aplica, vizitei dumneavoastra pe pagina noastra web.

Garantia produselor

Toate produsele comercializate pe site-ul www.fernando.ro beneficiaza de garantia legala de conformitate, care este de 24 luni in cazul produselor de folosinta indelungata. Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014 Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile calendaristice de la denuntarea contractului. In cazul in care clientul a beneficiat de transport gratuit la produsul returnat se va factura si contravaloarea transportului in valoare de 25 lei cu TVA plus taxa de retur. Pentru returnare se va folosi acelas serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Unele produse de pe site-ul www.fernando.ro sunt expuse in magazinul fizic din Satu Mare, Str. Avram Iancu, Nr. 19, din aceste motive produsele care se comercializeaza in ambalaje individuale de la producator nu v-or fi sigilate, deasemenea unele produse pot avea urme de expunere. Datorita faptului ca la achizitionarea produselor de la producatori sau importatori unele produse se comercializeaza in mai multe bucati per cutie acestea din urma nu au ambalaj individual.

Pentru a beneficia de garantie, produsele trebuie sa fie insotite de bonul fiscal si/ sau factura fiscala emisa la achizitionarea produsului impreuna cu certificatul de garantie pentru biciclete, cadre si furci. Defectiunile vor fi analizate si solutionate doar in service-ul Fernando din Satu Mare, Str. Avram Iancu, Nr. 19. Pentru produsele care nu fac obiectul garantiei costul de transport si reparatie a produsului revine clientului.

Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul trebuie sa respecte instructiunile de folosire si normele ce trebuiesc cunoscute de cumparatorii de bunuri de folosinta indelungata care se vand cu termen de garantie conform: HG 786/96

Produse fara drept de returnare

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate, cutia nedeschisa, ambalajul este intact:

  1. Produse de intretinere si curatare.
    b. Uleiuri pentru furci, lichide de frana, vazelina ,pasta de asamblare...
    c. Produse pentru nutritie/energizante.
    d. Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena (produse de ingrijire/ igiena personala, casti, sosete,);
    e. Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (extensii de garantii, biciclete asamblate la comanda, cadre si componente ce provin din demontarea unei biciclete, produse aduse pe baza de comanda la solicitarea clientului);

Pierderea garantiei

Garantia se pierde in unul sau mai multe din cazurile urmatoare:

- bicicleta se foloseste in competitii sau in regim de inchiriere.
- bicicleta nu a fost folosita conform modului de utilizare sau intretinerea a fost defectuoasa;
- defectiunea a fost cauzata de folosirea necorespunzatoare: ciocniri, suprasarcina, accidente;
- reparatia bicicletei a fost facuta de catre o persoana neautorizata de S.C. LEONARDO FEROGOB CONST S.R.L.;
- numarul de serie al bicicletei nu corespunde cu numarul scris in certificatul de garantie;

- certificatul si factura de cumparare au fost pierdute;

- depozitarea bicicletei sa facut in aer liber si prezinta urme de rugina.

Garantia nu acopera: janta indoita, descentrarea rotilor, pana de cauciuc, zgarieturi.

Piesele supuse uzurii: sabotii de frana, camerele, anvelopele, saua, lantul, pinioanele, dispozitiv angrenaj. Acestea nu reprezinta piese la care se acorda garantie pentru uzura, doar pentru defectiuni de fabricatie.

Returnarea produselor achizitionate la distanta

Conform O.U.G. 34/2014, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere.

Pentru informatii complete privind returnarea unui produs, va rugam sa consultati sectiunea Politica de retur.

Plata si livrarea produselor

Acest magazin online este destinat exclusiv livrarii de produse catre clienti persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale, numai la adrese de pe teritoriul Romaniei. In momentul livrarii, o persoana cu varsta de minim 18 ani, reprezentand persoana fizica sau juridica, va semna pentru toate produsele expediate.

Orice comanda va fi livrata in limita stocului disponibil, cu conditia ca aceasta sa fi fost confirmata de catre FERNANDO. Termenul de livrare a produselor – in aproximativ 24-48 ore(cu exceptia, comenzilor direct din depozitul furnizorului,  weekendurilor, sarbatorilor legale sau alte perioade aglomaerate la curieri) din momentul receptionarii comenzii prin reteaua de distributie Fan Courier. Stabilirea curierului cu care se expediaza fiecare comanda se face de catre SC LEONARDO FEROGOB CONST SRL. In ziua de duminica nu se fac livrari. In anumite cazuri, in functie de disponibilitatea produselor, timpul de livrare se poate prelungi cu acordul clientului.

Pentru comenzile ce depasesc 500 Lei, transportul este GRATUIT.

In cazul in care valoarea comenzii este mai mica de 500 Lei, se va percepe o taxa de transport de  25RON.

De asemenea, puteti ridica produsele de la sediul nostru, dupa ce ati primit confirmarea din partea FERNANDO.

Plata in numerar se face la livrare, in lei, la valoarea din momentul confirmarii comenzii, catre comisionarul care efectueaza livrarea sau prin OP/virament bancar pe baza facturii proforme, emisa la finalizarea unei comenzi. Produsele se vor expedia numai dupa ce se face dovada platii si se verifica de catre departamentul de contabilitate FERNANDO.

Daca optati pentru plata online cu cardul bancar, procesarea datelor de pe cardul dumneavoastra se face prin intermediul NETOPIA mobilPayObligatiile de inregistrare ale utilizatorului

In vederea utilizarii serviciului, sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.Securitatea datelor personale

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, informatiile furnizate de dumneavoastra vor fi folosite de FERNANDO exclusiv in scopul declarat al site-ului. Astfel, datele din formularul de comanda vor fi folosite numai pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promotii, buletinele informative periodice (doar in masura in care sunteti de acord sa primiti acest gen de informatii) facturare si pentru livrarea comenzilor etc.

Nu sunteti obligat sa furnizati datele personale, insa refuzul face imposibila prelucrarea comenzii si derularea livrarii produselor. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre echipa FERNANDO.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. De asemenea, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale si sa solicitati stergerea datelor din baza noastra de date. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa catre SC LEONARDO FEROGOB CONST SRL cu o cerere scrisa, datata si semnata. SC LEONARDO FEROGOB CONST SRL se obliga sa nu faca publice sau sa nu vanda bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor sai. In cazul in care se va pune problema utilizarii datelor dumneavoastra in scopul realizarii unor campanii, vi se va cere acordul explicit.

FERNANDO nu trimite mesaje nesolicitate clientilor sai. Orice mesaj periodic trimis contine datele noastre de identificare, precum si o procedura valida de renuntare la subscriere.Alti Termeni

Acesti termeni si conditii reprezinta intregul acord dintre dumneavoastra si FERNANDO pentru utilizarea acestui site.

FERNANDO verifica periodic exactitatea informatiilor de pe site, dar nu ofera nicio garantie, expresa sau implicita, statutara sau de alta natura, privind continutul si disponibilitatea site-ului. Unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.

In cazul unei erori umane prin care pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul nostru online, nu suntem obligati sa furnizam respectivul produs la pretul gresit si va vom comunica acest lucru inainte de a livra comanda. In aceasta situatie, va vom transmite noul pret al produsului, iar dumneavoastra veti decide daca doriti sau nu sa achizitionati produsul la pretul corect.

Fotografiile produselor afisate pe site au caracter informativ si acestea pot contine accesorii neincluse in pachete, iar pretul sau unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot exista erori de operare.

Incheierea acordului

S.C. LEONARDO FEROGOB CONST S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a utilizatorilor. De asemenea, compania isi rezerva dreptul de a inceta furnizarea serviciilor sale catre orice utilizator, in cazul in care acesta a incalcat una dintre conditiile mentionate mai sus. La limita, S.C. LEONARDO FEROGOB CONST S.R.L. isi rezerva dreptul de a inceta furnizarea serviciilor sale in orice moment.Consiliere

In cazul in care aveti o nemultumire in legatura cu produsele sau serviciile oferite de FERNANDO, va rugam sa ne adresati un e-mail pe adresa: office@fernando.ro. Orice conflict aparut intre clienti si companie se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care conflictul nu s-a solutionat pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, conform legislatiei in vigoare.